Thuis in .NET

Nadat ik overgestapt was van procedurele talen zoals C en COBOL naar de OOP (Object Oriented Programming) wereld van Java, was de overstap naar het .NET framework minder groot. Overigens zijn de diverse MOC's (Microsoft Official Curriculum) waar ik trainingen in heb gegeven om mensen tot MCSD op te leiden niet bepaald makkelijk geweest. Vooral om thuis te raken in de mogelijkheden van ASP.NET is geen eenvoudige opgave.
In het begin was de scepsis over Microsofts introductie van .NET over het algemeen nog groot en ook ik was nog maar weinig onder de indruk. Zo leek C# een slappe imitatie van Java. Dat .NET werkelijk platformonafhankelijk zou worden is tot op de dag van vandaag een loze belofte gebleken, althans een mogelijkheid die in de praktijk niet of nauwelijks wordt ingevuld.
We zijn nu een paar versies verder en Microsoft is wel degelijk geslaagd met .NET zijn marktaandeel te vergroten, vooral zoals traditioneel het geval is bij de niet allergrootste bedrijven. De ontwikkeltool Visual Studio, geschikt voor alle talen en zowel desktop als internetapplicaties (en webservices), is een succes. De ondersteuning in documentatie en helpmateriaal is onovertroffen.
En ja, de kennismaking met VB6 en oudere versies vergrootte alleen maar mijn respect voor de vernieuwingen sinds de introductie van .NET.

Home

Populair

 Cv Developer (24409)
 Praktisch JavaScript (23865)
 Java Programmeren (23467)
 PHP & MySQL (22391)
 2in4mu (14816)
 Java Introductie (13205)
 Cv Trainer (12497)
 Perl free code (11500)
 DVDVideos (11183)
 Filosofie 1991 (10645)