Thuis in PHP

Met PHP werk ik graag, onder meer omdat het me een beetje doet denken aan Perl, waarmee ik in 1999 voor het eerst aan een interactieve website, nieuwsbank.nl bouwde onder Unix. Je kunt er als je wilt heel dicht bij de HTML-code mee werken. Wel moet je dan zelf ook goed zorgen voor scheiding tussen HTML en data- en businesslogica.

Met MySQL werk ik ook graag, het doet niet onder voor werken met Microsoft SQL server en tenslotte komt het voor een groot deel ook op hetzelfde neer: slim werken met SQL queries, joins, genormaliseerde tabellen, stored procedures. Verder ben ik gewend Javascript routines te gebruiken voor de (dubbele) validatie en CSS stylesheets voor de uniforme look and feel. Soms heb ik ook enige AJAX technieken toegepast.

De laatste tijd heb ik mijn eigen sites www.jcroonen.nl en schrijf.jcroonen.nl onderhanden genomen. Met PHP en MySQL zijn die sites nu eenvoudiger te onderhouden. Eigenlijk heb ik een klein CMS voor deze gelegenheid geschreven, inclusief beheermodule (show ik op uw verzoek). Websites die mijn curriculum Vitae bevolken zijn vaak low traffic, maatwerkoplossingen met soms een workflow erin, gebruikersbeheer, samenwerking met cms systemen zoals MMBase of Tridion, soms (high traffic:) connecties met vele andere business layers. Gebruikte technieken waren: ASP, ASP.NET (Visual Studio), Java (Websphere, MMBase, JSP), PHP (Smarty, ADODB), Perl, MySQL, MS SQL, DB2.

Home

Populair

 Cv Developer (24409)
 Praktisch JavaScript (23865)
 Java Programmeren (23467)
 PHP & MySQL (22391)
 2in4mu (14816)
 Java Introductie (13205)
 Cv Trainer (12497)
 Perl free code (11500)
 DVDVideos (11183)
 Filosofie 1991 (10645)